fbpx

BEAUTY

Целулит

Портокаловата кожа засяга почти всички хора, но днес образуването й може да бъде преборено с помощта на терапия, въздействаща върху причините за появата й.

Дори и най-слабите и млади жени не са пощадени: целулитът е най-разпространеният медико-естетичен проблем, тъй като девет от десет жени са засегнати от него. Портокаловата кожа въниква като резултат от промяната на мастната и съединителната тъкан под кожата: ако микроциркулацията на кръвта е нарушена, течностите и токсините се застояват, което влошава метаболизма на тези тъкани и води до появата на възли от мастни клетки, уловени в твърди колагенови влакна с лоша циркулация, ставащи по-големи и по-видими с времето.

Типове Целулит

Следователно, целулитът е прогресиращо в четири етапа явление, проявяващи се в три различни разновидности:

  • едематозен целулит, при който проблемът е преди всичко в застояването на течности, и тук се наблюдава по-блед вид на кожата;
  • фиброзен целулит, с вдлъбнатини и възли, които са твърди и болезнени при допир;
  • адипозен целулит, с твърди възли, като тук съединителната тъкан е слабо кръвоснабдена и е бедна на кислород, налице е локално възпаление и кожата е видимо набраздена.

Основните причини и части от тялото, които са най-засегнати от целулита

Целулитът се проявява особено интензивно в определени части на тялото: бедрата и задните части са първите му „мишени”, но ръцете също често не са пощадени. В допълнение към неблагоприятните генетични фактори, всичко, което влошава кръвообращението и лимфната циркулация или увеличава мастната тъкан, “задушавайки” кръвоносните съдове, благоприятства появата на целулит: заседнал начин на живот, пушене, прекомерна консумация на определени храни, лоша стойка, твърде стегнато облекло и др., правят капилярите по-крехки. Хормоналният дисбаланс може да доведе до задържане на вода, лошата диета, от своя страна пък, увеличава натрупването на мазнини в клетките, които след това притискат кръвоносните съдове, променяйки микроциркулацията.

Следователно, първото правило, за да се предотврати появата на целулита, е да се премахнат от най-ранна възраст лошите навици, които го провокират, с водене на здравословен начин на живот, състоящ се от правилно хранене и редовна физическа активност.

БОРБА С ЦЕЛУЛИТА: ефективни и неинвазивни лечения с Icoone

Какво да правим обаче, когато въпреки всичките ни усилия, се появи портокалова кожа? Днес съществуват решения за борба с нея, а icoone предлага една от най-добрите стратегии за лечение на целулит, тъй като платформата въздейства върху причините за това несъвършенство. Технологията зад метода се основава на действието на специални накрайници, оборудвани с микростимулатори, които като хиляди малки ръце масажират кожата, осигурявайки до 21 600 микростимулации в минута. Това е така наречената Мулти Микро Алвеоларна Стимулация, иновативна и уникална стимулация, която позволява мобилизиране на кожата и подкожната тъкан до най-дълбоките слоеве.
Научните изследвания доказват, че този микромасаж предлага макрорезултати: увеличава се притока на кръв и влакната на съединителната тъкан стават по-гъвкави, и по този начин се насърчава метаболитния обмен, напрежението върху мастната тъкан се намалява, дренажът и кръвообращението се подобряват, а с тях – и външният вид и качеството на засегнатата от целулит кожа.

Накрайниците icoone позволяват третиране дори на най-деликатната кожа и най-трудните зони. В допълнение, специалните LED и лазерни източници на светлина в платформата, които могат да се използват заедно или поотделно, позволяват да се подобри ефекта и да се насочите ефективно дори към области, в които мастните натрупвания са упорити и устойчиви на диета и физически упражнения.

Резултатите от антицелулитните процедури с icoone са видими веднага, благодарение на целенасочената, естествена и неинвазивна терапия, която хармонизира силуета и осигурява незабавно и неповторимо релаксиращо усещане.

Разгледайте снимките Преди и След процедурите с icoone