fbpx

BEAUTY

Намаляване на стриите и бръчките

Те маркират кожата с белезникави линии или дълбоки бразди: стриите и бръчките обаче могат да бъдат третирани ефективно с icoone.

Те тревожат много току-що родили майки: след като е била „разтегната“ поради наддаването на тегло през бременността и „изпразнена” след раждането и загубата на килограми през следващите месеци, кожата често е белязана от стрии.

Как се образуват стриите и бръчките?

Неравностите на повърхността на кожата са причинени от различни фактори и изглеждат различно.

  • Стриите в повечето случаи са резултат от бърза промяна в теглото и размерите на тялото: кръвоносните съдове се разтягат и по-малко кислород достига до епидермиса, а колагеновите влакна се разпадат (особено ако кожата не е много еластична). Тези ивици се образуват, като първончално са с червеникав цвят, а след това стават белезникави, с рехава консистенция, което показва загуба на еластичност на кожата; формират се главно по корема, но също и по бедрата, задните части, хълбоците, гърдите и ръцете.
  • Бръчките зависят от прогресивното намаляване на активността на фибробластите, клетките на съединителната тъкан, които произвеждат еластин и колаген, за да създадат скелето, което поддържа кожата; влакната стават по-тънки и по-крехки с течение на годините и така кожата губи тонус и бива белязана от все по-видими линии, което се дължи и на дехидратацията й, която се увеличава с възрастта. Най-видими са тези по лицето, но с напредване на възрастта кожата по цялото ни тяло постепенно се набръчква.

Как да се справим със стриите?

С течение на времето колагенът и кислородът в кожата ни намаляват. Това са два проблема, с които icoone може да се справи, благодарение на Мулти Микро Алвеоларната Стимулация,  иновативна и уникална стимулация, която мобилизира кожата и подкожната тъкан до най-дълбоките слоеве: благодарение на специални накрайници, оборудвани с микростимулатори, които като хиляди малки ръце масажират кожа, осигурявайки до 21 600 микростимулации в минута, само след една сесия с icoone кръвотокът в третираната зона се увеличава и видът и качеството на кожата се подобряват.

Силата на icoone се крие във възможността за третиране дори на най-деликатната кожа по неинвазивен и ефективен начин. От друга страна, когато кожата е по-устойчива (например, при по-млади хора), може да изберете лазерно лечение на стрии, като приложите накрайника на icoone, който включва LED и лазерни източници на светлина. Подобряването на вида им с лазер усилва ефективността, тъй като светлината стимулира микростимулацията и има директен положителен ефект върху фибробластите, които започват да произвеждат повече колаген.

Резултатът, постигнат с icoone, е очевиден, а след първата сесия външният вид на кожата се подобрява видимо.

Коя е най-ефективната процедура за третиране на бръчки по лицето?

Icoone е изключителен по отношение третиране  и на бръчки. Масажът на лицето, осъществяван с тази неинвазивна терапия без странични ефекти, подобрява кръвообращението в кожата чрез активиране на производството на еластин и колаген от фибробластите, благодарение на микронакрайниците  с ширина само 7 mm, които могат да достигнат до всяка зона на лицето и шията. Процедурата също така прави кожните влакна по-еластични, гарантирайки незабавен ефект, видим още след първата сесия.