fbpx

BEAUTY

Лимфен дренаж

Лимфен масаж, който незабавно дренира и подмладява лицето и тялото, благодарение на дълбока стимулация с накрайниците icoone

Какво свързва симптоми като „тежки” крака, подути глезени, подути клепачи? Често те се дължат на неправилната лимфна циркулация – ако лимфата се застоява в тъканите и не се оттича, тя се натрупва, причинявайки подуване и затруднения в кръвообращението, и дори целулит. От друга страна, когато тъканите са добре дренирани, краката се усещат леки, няма застой на вода, а кожата изглежда здрава и сияйна.

Кои са зоните, които са най-засегнати от лимфния застой:

Много жени още от ранна възраст започват да страдат от задържане на вода, което води до подуване на краката и усещане за тежест в зоната, което нерядко предвещава и поява на целулит. Често причината за това е неефективното функциониране на лимфна система. При правилно функционираща периферна, лимфна и кръвна микроциркулация в организма, лимфата, която тече в тъканите на цялото тяло (т.нар. лимфен дренаж), се натрупва и излива във вените. Под въздействието на фактори като застоял начин на живот или наднормено тегло, този процес може да бъде възпрепятстван и лимфният дренаж да се окаже неефективен, водейки до задържане на течности и подуване:

  • стъпалата и глезените често може да се подуват, защото са периферни крайници, до които лимфата се транспортира за по-дълъг период от време, а ежедневни навици като носене на прекалено високи токчета или тесни обувки може допълнително да влошат проблема;
  • краката, в зоната от бедрата до прасците, може да бъдат засегнати по-често от задържане на вода, особено ако прекарвате много време в едно и също положение или водите застоял начин на живот;
  • лицето, най-често в околоочната зона, също може да бъде засегнато от задържане на течности, особено сутрин, ако не сте спали достатъчно, както и при повишен прием на  алкохол или недостатъчен прием на вода.

Лимфодренажен масаж

Искате да се почувствате отново леки, а лицето ви да бъде стегнато и без отоци? Един от най-добрите методи за постиганетона тази цел, е лимфодренажният масаж, който може да се извършва ръчно, а от скоро – и още по-ефрективно, багодарение на иновативната и уникална система icoone. Технологията зад icoone се основава на използването на накрайници, оборудвани с микростимулатори, които, благодарение на така наречената Мулти Микро Алвеоларна Стимулация, подобно на хиляди малки ръце масажират кожата, осигурявайки до 21 600 микростимулации в минута. Тази стимулация на тъканите достига в дълбочина, действайки върху капилярите, симпатиковата нервна система и лимфната система, насърчавайки връщането на лимфата в кръвния поток.

Различните накрайници icoone третират дори най-деликатната кожа и най-трудните зони, и могат да работят върху всички области на тялото, вкл. върху лицето, осъществявайки лицев лимфен дренаж, който възвръща младия и свеж вид на кожата. Само няколко минутни сесии са достатъчни, за да забележите съществена разлика, вследствие на постигнатото „лимфно пробуждане“, което представлява отлична подготовка на тъканите за всякакви по-нататъшни разкрасителни процедури.