fbpx

BEAUTY

ПОДОБРЯВАНЕ НА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО

Масажът с icoone увеличава притока на кръв към тъканите, насища ги с кислород и подобрява дренажа.

Кръвообращението стои в основата на функционирането на целия организъм, представлявайки сложна система от кръвоносни съдове. То играе ключова роля за нашето благосъстояние, защото когато циркулацията не е оптимална, кислородът и другите хранителни вещества не достигат до клетките и тъканите, възпрепятствайки тяхната работа. В допълнение, токсините в тялото ни не могат да бъдат изхвърлени ефективно чрез метаболитните процеси, оставайки „в капан“, в съединителната тъкан.

Къде циркулацията е по-затруднена?

Какъв е резултатът от неправилното кръвообращение – течностите и токсините се натрупват в областите, в които обменните процеси са най-забавени, а някои части на тялото са по-засегнати от други, като например:

  • Стъпалата, които могат да се подуят до такава степен, че да бъде трудно да се обуят обувки. Това е особено осезаемо сутрин, когато току-що се събудим, или в края на деня, както и при много високи температури.
  • Краката, които често се подуват в зоната от бедрата до глезените поради лоша циркулация, която води до задържане на течности. Характерно в тези случаи е неприятното усещане за силна тежест в краката.
  • Ръцете, които са по-отдалечени от сърдечната помпа, отговорна за циркулацията на кръвта в организма, също са уязвими към по-изразено периферно задържане на течности.

Как да подобрим кръвообращението и притока на кръв?

Кръвообращението представлява специфична „хидравлична” система, работеща чрез сложна мрежа за обмен: за да се гарантира, че е налице достатъчна инерция, за да се върне кръвта от краката обратно към сърцето, например, една приятна разходка може да помогне много за задействане на „помпата”. Много фактори, свързани с начина на живот, могат да стимулират кръвообращението и увеличаването на притока на кръв към тъканите:

  • Физическите упражнения подобряват кръвообращението, тъй като движението на крайниците работи като вид „периферна помпа“, която изпраща кръв обратно към сърцето;
  • Поддържането на здравословно тегло спомага за предпазване на периферните кръвоносни съдове от „задушаване“ с мастна тъкан, като по този начин ги поддържаме по-здрави;
  • Избягвайте тесни дрехи, за да не затруднявате кръвообращението;
  • Не оставайте в една и съща позиция твърде дълго, защото движението насърчава правилния кръвен поток;
  • Спрете тютюнопушенето, защото то отслабва кръвоносните капиляри и влошава тяхната функция.

Масаж на краката за подобряване на циркулацията

Ако обаче стъпалата и краката често биват подути, е препоръчително да насърчите дренажа на течности и да подобрите циркулацията с целенасочени терапии. icoone е отлична процедура с такава насоченост, защото благодарение на своите накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, осигурявайки до 21 600 микростимулации в минута, той извършва така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация – дълбок масаж, който улеснява дренажа на течности и връщането на кръвта към сърцето. В същото време, тази иновативна и уникална стимулация на всички кожни и подкожни слоеве, увеличава притока на кръв към тъканите, подобрявайки оксигенацията.

Масажът с различните icoone накрайници третира дори най-деликатната кожа и достига до всички области на тялото и лицето, подобрявайки циркулацията на кръвта и лимфата, и оставяйки моментално усещане за здраве: краката се чувстват по-леки и само една двадесетминутна сесия е достатъчна, за да видите незабавни резултати по отношение оксигенацията на кожата и подобряването на периферните тъкани.

Разгледайте снимките Преди и След процедурите с icoone