fbpx

BEAUTY

Стягане на кожата

Отпусната кожа на лицето и тялото след рязко отслабване: стягането й с icoone придава моментален по-младежки и оформен вид.

Годините минават и кожата на лицето става отпусната, губи стегнатост; това може също да настъпи и след диета, която буквално “изпразва” тъканите, оставяйки отпусната кожа (например, в зоната на корема). Когато кожата вече не е тонизирана, лицето и тялото придобиват по-състарен вид, следователно стягането й е от съществено значение, за да се избегне този ефект.

Зоните в тялото, които най-бързо губят тонус

Отпуснатата кожа е резултат от загуба на структура в този орган, който е и най-големият в нашето тяло, намиращ се в много тясна връзка с тъканите отдолу. Не трябва да си представяме кожата като слой, „лежащ” върху тялото ни, а като цяло с подкожна тъкан. Когато колагеновите и еластиновите влакна, които се намират в подкожната тъкан и поддържат кожата като скеле, станат по-тънки, по-крехки и твърди, или когато е налице изпразване на тъканите поради внезапна загуба на тегло, тя „отстъпва“ и това се случва особено видимо в определени области на тялото:

  • Лицето, което губи тонус с годините, защото подкожната съединителна тъкан е все по-бедна на колаген; особено брадичката и бузите често стават видимо увиснали;
  • Шията – област, в която кожата е много крехка и тънка, често издава всички признаци на стареене до такава степен, че може да се наложи да прибегнем до нейното стягане дори преди отпускането на кожата да е твърде видимо на лицето;
  • Коремната област е една от първите „жертви“ на отпускането на кожата, ако отслабнем много за сравнително кратко време, но ръцете и краката също могат да бъдат засегнати от този ефект на изпразване на тъканите.

Стягане на кожата с LED & Лазер

Възстановяването на тонуса и стегнатостта на отпуснатата кожа би било по-лесно, ако можем да разчитаме на „упражнения”, толкова ефективни, колкото вдигането на тежести за бицепсите: именно такива предага иновативната технология, стояща в основата на icoone, която, благодарение на ергономични накрайници, оборудвани с микростимулатори, масажират кожата с така наречената Мулти Микро Алвеоларна Стимулация, уникална и ефективна стимулация, която действа върху по-дълбоките нива на кожата.

Слоевете на кожата всъщност са тясно свързани помежду си и микромасажът, осъществяван с накрайниците icoone, има множество ефекти, които въздействат върху основните причини за отпускане на кожата:

  • Подобряването на кожната микроциркулация стимулира производството на еластин и колаген от фибробластите, клетките на съединителната тъкан, които изграждат кожната рамка;
  • Еластиновите и колагеновите влакна стават по-еластични;
  • Тъканта е моментално по-стегната и по-тонизирана.

В допълнение, върху специфични области на тялото като седалището, е възможно прилагането на още по-силно тонизиращо действие чрез използване на накрайника, който включва светодиодни и лазерни източници на светлина, като по този начин се получава още по-забележим ефект на “push-up”: действието на лазера и особено на LED светлината, в комбинация с микростимулациите, повишава стимулиращия ефект върху фибробластите за производство на колаген, като постига още по-бързи и дълготрайни резултати. Тялото е моментално по-тонизирано и кожата е по-стегната, със сесии, които съчетават отлични резултати с приятен релаксиращ ефект.

Разгледайте снимките Преди и След процедурите с icoone