fbpx

BEAUTY

Подмладяване на кожата

За кожа, белязана от мимически бръчки и следите на времето, специалната icoone терапия незабавно възвръща младостта на лицето и шията.

Актрисата Ана Маняни е изисквала от гримьорите си да не прикриват бръчките й, под предтекста, че й е отнело цяла вечност, за да се сдобие с тях. Малцина от нас обаче сме толкова спокойни, забелязвайки по-забележимите следи от годините върху лицето и шията си.

Причината за появата на бръчки

Всъщност стареенето е основната причина за появата на бръчки: с течение на времето кожата губи своята структура, еластичност и стегнатост:

  • Фибробластите губят своята активност с годините. Тези клетки на съединителната тъкан произвеждат еластични влакна и колаген, които буквално държат кожата на място, създавайки нещо като скеле под епидермиса, който обаче става по-крехък с течение на времето.
  • Еластичните влакна и колагенът, освен че се синтезират все по-бавно, стават и по-тънки и структурата им се променя с годините.
  • Мастните жлези произвеждат все по-малко себум, следователно се наблюдава намаляване на хидролипидния филм, който покрива кожата, а именно той е отговорен за предотвратяването загубата на твърде много вода; дехидратацията, от своя страна,  прави бръчките по-дълбоки и по-видими.

С течение на годините тези процеси са неизбежни, а генетичните заложености също може да допринесат за ускоряването им. Друг подобен фактор е фотостареенето, който също играе много важна роля: прекаленото излагане на слънце или солариуми ускоряват процесите на стареене на кожата, тъй като UV радиацията насърчава образуването на свободни радикали, които значително ускоряват образуването на бръчки.

Всички бръчки ли са еднакви?

Не, въпреки че всички са еднакво нежелани.

  • Мимическите бръчки, например, са едни от първите, които се появяват и зависят от израженията, които обикновено правим, без дори да осъзнаваме, свивайки лицевите си мускули: пачи крак, бръчки около устата и др.;
  • „Гравитационните” бръчки са тези, които стават особено видими в напреднала възраст, тъй като с течение на времето подкожните тъкани увисват, силата на гравитацията работи и „дърпа“ кожата надолу;
  • „Пергаментните“ бръчки са мрежестоподобни, и са типични за кожа, която е била изложена твърде много на UV лъчи без защита;
  • „Нощните” бръчки по време на сън, които се образуват под въздействие на позицията, която заемаме, докато си почиваме. Те изглеждат безобидни, тъй като в началото изчезват малко след като се събудим, но с годините остават, защото кожата губи еластичност с напредване на възрастта.

Anti-age терапии за подмладяване на кожата

Някои дами се стараят да използват по-малко мимики, за да запазят младежкия си вид за по-дълго време. Други пък прибягват до ботокс или филъри. Ако пък не искате да губите изразителността на лицето си или се притеснявате от потенциалните странични ефекти и по-дългия възстановителен период на инжекционните интервенции, вашето решение е icoone – една от най-добрите терапии за грижа за кожата против стареене, защото действа дълбоко върху причините за поява на бръчките, като същевременно е напълно неинвазивна и без странични ефекти.

Иновативната Roboderm® технология зад icoone всъщност се основава на използването на микростимулатори, които, подобно на хиляди малки ръце, масажират кожата: това е така наречената Мулти Микро Алвеоларна Стимулация /Multi Micro Alveolar Stimulation/, уникална и ефективна стимулация, която работи в три измерения, активирайки най-дълбоките слоеве на кожата.

Масажът на лицето, осъществяван с icoone, който благодарение на микронакрайниците с ширина само 7 mm, може да достигне навсякъде в зоната на лицето и шията, всъщност подобрява кръвообращението в кожата, като активира производството на еластин и колаген от фибробластите. В допълнение, лечението с icoone прави кожните влакна по-еластични, гарантирайки мигновен подмладяващ ефект, с незабавни видими резултати. Благодарение на тази приятна, нежна и напълно безболезнена терапия за кожата, бръчките се изглаждат, кожата възвръща стегнатостта и еластичността си и е видимо по-сияйна: накратко, изглежда по-млада.

Разгледайте снимките Преди и След процедурите с icoone