fbpx

Medical

Целулит

Целулитът е истинска болест, а не просто несъвършенство: icoone го намалява, подобрявайки циркулацията и метаболитния обмен на клетките.

Това не е само естетически проблем, от който страдат повечето жени: целулитът е и истинска патология на мастната и подкожната тъкан. Факторите, които го причиняват, всъщност променят структурата и функционалността на клетките и тъканите. Без целенасочено действие целулитът (който по-правилно трябва да се нарича едематозна фибросклеротична паникулопатия) прогресира, създавайки увреждане, което не е само естетично, тъй като кръвообращението е все по-неефективно, тъканите и клетките са слабо функционални и засегнатите части са болезнени.

Целулит и структура на кожата

Целулитът се причинява от нарушена микроциркулация на кръвта, което води до застой на течности и токсини с последващо влошаване на метаболизма на засегнатите тъкани. В допълнение, мастните клетки се улавят в твърди колагенови влакна, водейки до лошо кръвоснабдени възли, които постепенно стават по-големи и по-видими.

Мастните клетки са ограничени до микровакуолите – структури, които съставляват функционалната единица на кожата и съдържат липиди, но също и колагенови и еластинови влакна, произведени от фибробластите, най-разпространените клетки в съединителната тъкан. Благодарение на еластичността на влакната, микровакуолите се адаптират динамично към промените в налягането и обема, но когато влакната се променят – например, вследствие на втвърдяване поради лоша локална микроциркулация – може да настъпи тъканна фиброза. Микровакуолите се втвърдяват под въздействие на забавения обмен на течности в организма, а резултатът е все по-твърда, болезнена тъкан, а именно –  едематозна фибросклеротична паникулопатия.

Лечение на целулит с Icoone:

icoone е една от най-добрите платформи за лечение на целулит, тъй като действа директно върху причините за патологията, повлиявайки в дълбочина върху микровакуолите. Технологията на метода се основава на използването на иновативни накрайници, оборудвани с микростимулатори, които като хиляди малки ръце масажират кожата, осигурявайки до 21 600 микростимулации в минута. Това е т.нар. Мулти Микро Алвеоларна Стимулация, уникална и ефективна стимулация, която позволява мобилизиране на кожата и подкожната тъкан до най-дълбоките слоеве на нивото на всяка микровакуола и нейните клетъчни и фиброзни компоненти.

По този начин:

  • микроциркулацията се подобрява и отокът намалява;
  • влакната на съединителната тъкан стават по-гъвкави;
  • подобрява се метаболитният обмен;
  • фибробластите повишават своята активност и са по-подвижни в тъканта;
  • кожата е по-еластична, компактна и регенерирана.

Външният вид на частите от тялото, засегнати от целулит, се подобрява, но резултатът не е само естетичен: ако въздействието на едематозната фибросклеротична паникулопатия намалее, това води и до подобряане на здравословното състояние, тъй като правилната циркулация и по-ефективният метаболитен обмен са синоним на благополучие за целия организъм.