fbpx

Medical

Тендинопатия и мускулно напрежение

Рехабилитационният масаж, извършван с icoone, действа по-дълбоко от ръчния масаж, справяйки се с тендинопатии и мускулни болки.

Трудно е да не се натъкнем на мускулни проблеми с все по-заседналия начин на живот, който водим: все по-малко движение, работа на бюро и часове, прекарани пред компютъра. Лесно е мускулите да се втвърдят или възпалят, особено в зоната на гърба и врата, причинявайки лумбаго или цервикална болка. Този проблем обаче засяга и активните хора – вследствие на по-силови тренировки, редица пациенти се оказват с възпаления на сухожилията .

Болки в гърба и шията са сред най-честите оплаквания

Болката в гърба и врата е едно от най-модерните заболявания на съвременността: поради твърде дългото седене, което все повече характеризира начина ни на живот, болката в гърба и врата засяга практически всеки, поне веднъж в живота му. Не само липсата на движение обаче допринася за появата им: лошата стойка при работа на бюро също може да насърчи тези болки, защото води до увеличаване на мускулното напрежение и скованост, предизвикващи от своя страна мускулна контрактура. Резултатът неизбежно е болезнено усещане, което значително влошава качеството на живот.

Възпаление на сухожилията

От друга страна, активно спортуващите хора, често се сблъскват с болки в мускулите и ставите, тъй като твърде силовите тренировки може да доведат до прекомерно мускулно напрежение или дори крампи, а също и до травма, засягаща структурата и здравето на връзките (възпаление на ахилесовото сухожилие при бегачите, на лакътя при интензивни тренировки с тежести и др.)

Деконтрахиращ масаж за облекчаване на възпаленията

Как да облекчим болката във врата? Как да лекуваме скованост на мускулите и да разрешим проблема с възпалението на сухожилията? Отговорът на всички тези въпроси се крие в рехабилитационния масаж с icoone: технологията зад устройството се основава на използването на иновативни накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, позволявайки до 21 600 микростимулации в минута, преодолявайки границите на обикновения ръчен масаж, благодарение на така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация.

Това е ефективна и напълно безболезнена стимулация, която достига дълбоко в съединителната тъкан, осигурявайки безброй полезни ефекти, тъй като механичните сигнали се превръщат в биохимични сигнали за клетките и тъканите:

  • възпалението намалява поради подобрената микроциркулация;
  • деконгестантният ефект, благодарение на подобряването на лимфния дренаж, намалява мускулното напрежение;
  • болката намалява, благодарение на подобрената оксигенация на тъканите;
  • подобрява се функционалността на засегнатите стави.

Всички тези ефекти са възможни само след една сесия и позволяват възстановяване на добрата подвижност на засегнатите стави, отпускане на мускулите и намаляване на дискомфорта и болката, свързани с всякакъв вид мускулно напрежение.