fbpx

Medical

Преди и следоперативни интервенции

Микромасажът с icoone е особено подходящ за подготовка на кожата преди операция и за насърчаване на по-бързото възстановяване веднага след нея.

Най-големият въпрос преди и след преминаване през хирургична интервенция –  ринопластика, блефаропластика, уголемяване на бюста и др., е как най-добре да подготвим кожата за операцията, както и как да се погрижим за отока и хематома след нея, за да се върнем възможно най-скоро към обичайното си ежедневие.

Грижа за кожата преди ринопластика, блефаропластика, липосукция

Подготовката на кожата преди преминаване през естетико-хирургична интервенция е от съществено значение за отличните резултати: ако кожата е еластична, мека и добре дренирана, лекарят ще може да работи по-добре и с по-голяма прецизност. Терапията с icoone, благодарение на така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация, възможна чрез специалните накрайници на устройството, позволява мобилизиране на кожата и подкожните тъкани в дълбочина осигурявайки редица положителни ефекти:

  • колагеновите и еластиновите влакна на съединителната тъкан стават по-гъвкави;
  • засилва се микроциркулацията;
  • кожата е по-мека и по-еластична, създавайи отлични условия за предстоящата операция.

Всички тези фактори са от съществено значение, за да се подготви тялото за по-инвазивни интервенции като липосукция, напр. Добре дренираната и мека тъкан ще гарантира по-добри резултати и по-бързо възстановяване от операцията.

Как да се справим с постоперативния оток и хематом след операцията?

Периодът от време след ринопластика, операция за уголемяване на гърдите, блефаропластика или липосукция притеснява повечето пациенти: те желаят отока и синините в областта на операцията, резултат от неизбежната травма на тъканите, да изчезнат веднага. Бърз и ефективен начин да постигнете това осигурява терапията с icoone, който може да се адаптира към всички зони на тялото и лицето, благодарение на накрайниците с различни размери:

  • микромасажът има незабавен дрениращ ефект, което спомага за намаляване на локализирания оток;
  • подобряването на кръвообращението в областта намалява възпалението и следоперативния хематом;
  • еластичността на тъканта се увеличава, насърчавайки естетичното и функционално възстановяване.

Резултатите са видими за много кратко време и позволяват бързо възстановяване, тъй като кожата възвръща красивия си и здрав вид. Терапията с icoone има и психологически предимства: персонализираното, безболезнено и деликатно лечение, спомага да забравите всички притеснения, неизбежно свързани с всяка операция, независимо дали е малка или голяма.

Вижте снимките Преди и След процедурите с icoone