fbpx

Medical

Лечение на изгаряния

Състоянието на белезите от изгаряния, както пресни, така и стари, се подобрява, благодарение на icoone – неинвазивна и безболезнена терапия, което активира регенеративните способности на кожата.

Наред с огъня, химикалите, радиацията и електричеството също могат да причинят изгаряния. Крайният резултат не се променя: кожата се травмира в дълбочина и на повърхността остава видима зачервена и възпалена следа.

Видове изгаряния

Тежестта на изгарянето зависи от това колко дълбоко е наранена кожата:

  • изгарянията от първа степен са леки изгаряния, при които е засегнат само повърхностният слой на кожата – епидермисът. Те заздравяват за кратко време, без да оставят следи;
  • изгарянията от втора степен засягат и дермата: те са много по-болезнени, лекуват се много по-дълго и често оставят видими белези;
  • изгарянията от трета степен могат да засегнат подкожната, мастната и мускулната тъкан и изискват операция; образуването на белези е неизбежно.

Кое е най-доброто лечение за белези от изгаряне?

Белезите от изгаряне трябва да се третират внимателно и под лекарско наблюдение, за да се предотвратят трайни следи, но те често не изчезват напълно. icoone терапиите могат да подпомогнат в голяма степен лечението, тъй като благодарение на Мулти микро алвеоларната стимулация, осъществявана от иновативните накрайници на устройството, тъканите могат да бъдат мобилизирани безболезнено до най-дълбоките слоеве на съединителната тъкан, стимулирайки тяхното възстановяване.

Научните изследвания показват, че icoone микромасажът носи значителни ползи:

  • кръвният поток се увеличава, защото капилярите стават по-разширени и тъканта получава повече кислород;
  • благоприятства се оттичането на течности, благодарение на подобряването на кръвообращението и лимфната циркулация;
  • локалното възпаление и отокът, който може да присъства, намаляват;
  • болката отшумява;
  • клетките в зоната на белега, се мобилизират и активират, насърчавайки процесите на възстановяване;
  • фиброзата на тъканта е намалена и белегът е „омекотен“, благодарение на микростимулацията и мобилизирането на по-дълбоките подкожни слоеве.

Общият резултат от лечението е забележимо подобрение на състоянието както на нови, така и на стари белези от изгаряния. Терапията благоприятства обновяването на клетките и производството на колаген и еластични влакна и подобрява кръвната и лимфна циркулация, като по този начин позволява отличен дренаж на течности. Освен това, благодарение на богатия избор от накрайници, icoone достига дори до най-малките и чувствителни зони на лицето и тялото и може да третира всички типове и качества кожа, вкл. деликатна или увредена, като той повлиява положително дори и кожа с трета степен изгаряния.

Вижте снимките Преди и След процедурите с icoone