fbpx

Medical

Венозна недостатъчност и лимфедем

Лошо функциониране на вените и оток на крайниците: с лечението с icoone тъканите се дренират и кръвообращението се подобрява незабавно.

Ако кръвообращението, което връща кръвта обратно към сърцето, не работи правилно, защото е налице венозна недостатъчност, деликатният баланс на този вид вътрешен „акведукт“, който пренася хранителни вещества, кислород и токсини, бива блокиран. Резултатът е лимфедем, който представлява подуване на крайниците, особено в периферията, поради застой на течности. Това не е само естетичен, а преди всичко медицински проблем, защото при липса на добро кръвообращение тъканите се „задушават“.

Какво причинява лимфедем и венозна недостатъчност?

Вените са съдовете, които пренасят кръв без кислород от периферията към сърцето и при венозна недостатъчност връщането на кръвта е затруднено. Проблемът може да бъде причинен от:

  • дефект във функционирането на венозните клапи (при разширени вени, напр.), което води до подуване на съда и застояване на кръвта;
  • в други случаи може да настъпи претоварване на вените вследствие на заседнал живот. Като последица, правилното функциониране на периферната, лимфната и кръвната микроциркулация, отговорна за връщането на кръвта към сърцето, е увредено.

Какви са причините за лимфедема, подуването на тъканите, в резултат от влошен лимфен дренаж? Самият лимфедем може да „свие“ вените и да причини венозна недостатъчност, но може да бъде и следствие от нея: всъщност, лошото кръвообращение води до застой на кръвта, а също и на лимфата, причинявайки застой на течности в тъканите.


Резултатът е подуване и усещане за тежест в краката, където най-често се появява лимфедем и венозна недостатъчност.

Лечение на венозна недостатъчност и лимфедем с icoone

Подобряването на начина на живот несъмнено е необходима първа стъпка за лечение на това състояние: намаляване на времето, прекарвано в седнало положение, повече движение, носене на еластични чорапи за облекчаване на подуването и болката в краката и др. полезни методи. Често обаче те не са достатъчни, и тук именно е ролята на иновативния и уникален апарат icoone, осигуряващ масаж с отлични резултати при венозна недостатъчност и лимфедем.

Технологията зад icoone се основава на използването на ергономични накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, позволявайки до 21 600 микростимулации в минута, благодарение на така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация: стимулация на тъканите, която достига дълбоко и въздейства върху капилярите, симпатиковата нервна система и лимфната система.

Лечението с icoone:

  • реактивира микроциркулацията;
  • повишава оксигенацията на тъканите;
  • насърчава връщането на лимфата в кръвта;
  • “освобождава” тъканите, осигурявайки незабавно и трайно облекчение.

С различните накрайници icoone се гарантира третиране на всички области на тялото, вкл. на най-деликатната кожа, за постигане на забележителни резултати за кратко време, вследствие на което краката стават по-леки и отпуснати, без усещане за болка.

Вижте снимките Преди и След процедурите с icoone