fbpx

Medical

Белези, фиброза и сраствания

Една единствена терапия за справяне с всички малки и големи предизвикателства по време на бременността, за постигане на здраво и хармонично тяло преди и след раждането

Бременността е щастлив период, изпълнен с вълнение и радост. Но нека си признаем, той има една не толкова приятна страна, която всяка жена добре познава: това са месеци, в които трябва да се справим с различни предизвикателства, за да може променящото ни се тяло да посрещне новия живот.

Кожата ни по време на бременност – от спукани капиляри до стрии

Очакването на дете е истинска революция за женското тяло. И неговият най-голям орган, кожата, ще бъде засегнат от многото метаболитни, съдови и хормонални промени, които настъпват през седмиците на бременността:

 • отслабване на капилярите, причинено от загубата на еластичност на съдовете, предизвикана от естрогена, наддаването на тегло и статичния начин на живот. Често капилярите, особено тези на краката, се пукат и стават видими на повърхността на кожата.
 • стрии при бременност, които се появяват предимно по корема, ханша и гърдите поради бързата промяна в теглото и размерите на тялото, особено ако кожата не е много еластична.

Кръвообращение по време на бременност – от задържане на вода до тежест в краката

Не само кожата е засегната по време на бременността: кръвообращението, което се променя, за да подхранва плода, също е под стрес. Резултатът е нарушено кръвообращението под формата на:

 • задържане на вода и влошен лимфен дренаж, тъй като под въздействие на нарастващия плод се „притискат“ кръвоносните съдове и се намалява възможността за дренаж на течностите, намиращи се в тъканите. Задържането на течности, особено в долните крайници, е предизвикателство, което нараства  по време на бременността и особено през третия триместър;
 • тежест в краката –  тя е почти пряка последица от задържането на лимфата: излишната течност се натрупва в краката, което ги прави тежки и болезнени;
 • целулит – той може да се появи по време на бременност, дори и при дами, които никога не са го имали дотогава, поради намаляването на микроциркулацията в организма.

Лечение с icoone:

Как да се предпазим от стрии по време на бременност? Кой е най-добрият метод за предотвратяване на стрии? Как да избегнем спуканите капиляри или да облекчим подутите крака? Наред с добрите навици, като поддържане на кожата добре хидратирана, и достатъчно движение, за да се противодейства на задържането на течности, процедурите с icoone след третия месец на бременността може да бъдат отличен отговор на всички предизвикателства на бременността, преди и след раждането.

Технологията Roboderm® зад icoone се основава на използването на иновативни накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, позволявайки до 21 600 микростимулации в минута, за така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация: стимулация на тъканите, която достига дълбоко, действайки върху капилярите, върху лимфната система и върху микроциркулацията.

Масажът, който не се прилага върху коремната област, има безброй положителни ефекти, благодарение на нежната и неинвазивна стимулация на тъканите:

 • подобрява се микроциркулацията, укрепвайки капилярите и предотвратявайки тяхното спукване;
 • задържането на вода намалява и се подобрява лимфния дренаж, намалявайки усещането за подуване;
 • краката са по-леки;
 • редуцира се появата на целулит и локализираните мастни натрупвания, благодарение на подобрената циркулация;
 • след раждане кожата бързо възвръща тонуса и еластичността;
 • след раждането контурите на тялото се възвръщат по-бързо.

Благодарение на процедурите с icoone, бъдещите и младите майки могат да бъдат уверени, че ще изживеят пълноценно бременността си и месеците след нея, без да се притесняват за телата си, чувствайки се още по-добре, още по-уверени и още по-щастливи.