fbpx

Medical

Облекчаване на болки и възпаления

Нежен, но дълбок микромасаж за облекчаване на болката и възпаленията

Не е лесно да се живее с хронична болка, но много хора са изправени пред това изпитание: болка в кръста или врата поради неправилна стойка, ишиас, мускулна болка в раменете и др. В някои случаи постоянната болка сама по себе си се превръща в заболяване, като например фибромиалгията: проблем, по-често срещан при жените, и за който все още няма известно лечение .

Болката и нашето тяло

Болката е много важен сигнал от организма: тя показва, че нещо го подлага на стрес и причинява вреда. Такива могат да бъдат, например, твърде интензивните тренировки, предизвикващи мускулна болка, или неправилна позиция на тялото, задържана твърде дълго, причиняваща болки в гърба. Ето защо е важно да се „вслушвате“ в болката и да не я игнорирате, за да управлявате причините за нея и възпалението, което често я съпровожда. Частите на тялото, най-често засегнати от различни видове болка, са:

  • гърба и шията, често поради заседнал начин на живот и лоша стойка;
  • ръцете, краката и мускулите, като цяло, почти винаги поради прекомерни или неадекватни тренировки;
  • коленете и други стави, които често са обект на травма.

В случай на фибромиалгия, заболяване, което засяга 90% от жените, болката се усеща в цялото тяло, придружена е от мускулна скованост и умора, често ставаща хронична.

Облекчаване на болката с icoone

Независимо дали става въпрос за облекчаване на болката в седалищния нерв, облекчаване на болката в долната част на гърба или на мускулната болка, целта е възможно най-бързо и ефективно да се премахне дискомфорта.

Терапията с icoone е естествена, неинвазивна, но същевременно ефективна стратегия за справяне с болката. Иновативната технология зад това устройство се основава на използването на специални накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, позволявайки до 21 600 микростимулации в минута, и достигайки дълбоко в съединителната тъкан, благодарение на така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация и по този начин позволява бързи и осезаеми резултати:

  • възпалението намалява поради подобрената микроциркулация;
  • клетките се обновяват, подобрявайки състоянието на тъканите;
  • болката намалява, благодарение на увеличаването на оксигенацията;
  • заздравяването на тъканите се ускорява.

Накрайниците могат да се прилагат и върху зони, в които кожата е особено деликатна или чувствителна и ползите могат да бъдат забелязани само след една сесия. Благодарение на icoone, облекчението се усеща веднага, а болкоуспокояващият ефект спомага за пълно и бързо възстановяване на състоянието и функционалността на мускулите и ставите.