fbpx

Medical

Белези, фиброза и сраствания

Подобряването на еластичността, кръвотока и състоянието на белези, фибрози и сраствания е възможно, благодарение на специалния микромасаж на icoone

Често, след прекарано по-тежко юношеско акне, пъпките изчезват, но кожата остава белязана от много малки, но за съжаление и видими белези. Те обаче не са единствените, които могат да увредят състоянието на кожата. В област, която е претърпяла операция или е била подложена на лъчева терапия може да се появи фиброза, а понякога, след секцио, може да се образуват сраствания.

Как се образуват белези от акне, кожна фиброза и сраствания

Във всички тези случаи кожата реагира на травма, която я е наранила: увреждането включва по-дълбоките слоеве и това предизвиква образуването на фиброзна тъкан, която да я възстанови. Тази тъкан, произведена от фибробласти, е по-малко „организирана” от оригиналната тъкан и освен че съдържа фибробласти, е богата на колагенови влакна, докато еластиновите влакна са по-оскъдни; по този начин кръвоносните съдове във фиброзната тъкан са по-малко изобилни от нормалното, правейки я по-бледа от околната кожа.

Най-честите прояви са:

  • Белези от акне, които  се появяват, защото кожните лезии, дължащи се на пъпки, възли и кисти, могат да бъдат дълбоки и да увредят капиляри, жлези и други структури в дермата; накратко, след възникване на повърхностна рана, по време на процеса на възстановяване, богатата на колаген тъкан не е достатъчна, за да „изглади“ кожата отново, като по този начин се формират типичните белези с петна.
  • Кожна фиброза като резултат от необичайно увеличение на съединителната и фиброзна тъкан в даден участък от кожата.
  • Сраствания след секцио, които също са резултат от образуването на твърде много фиброзна тъкан под белега от цезаровото сечение: излишната тъкан, богата на фибробласти и колаген, прави по-трудно плъзгането на дермата върху подкожната и мускулната равнини, а също и причинява болка.

Подобряване състоянието на белези

icoone прави революция в лечението на белези, фиброза и сраствания, тъй като неговите иновативни накрайници, оборудвани с микростимулатори, които масажират кожата, позволявайки до 21 600 микростимулации в минута, извършват така наречената Мулти микро алвеоларна стимулация, уникална и ефективна стимулация, която позволява мобилизиране на кожата и подкожната тъкан до най-дълбоките слоеве, по прецизен и безболезнен начин, без да уврежда тъканите.

Научните изследвания показват, че при микромасаж механичният сигнал се трансформира в биохимичен такъв, което води до забележителни резултати:

  • микромасажът разнася и мобилизира всички структури на подкожната тъкан, от капиляри до фибри и клетки;
  • кръвният поток се увеличава, защото капилярите се разширяват и тъканта получава повече кислород;
  • влакната на съединителната тъкан се удължават и променят формата и диаметъра си, разтягат колагена и насърчават неговата подвижност, която липсва във фиброзната тъкан;
  • клетките в белега се мобилизират и стават по-активни;
  • локалното възпаление и отоци намаляват.

Общият резултат от лечението, което благодарение на широкия избор на накрайници може да се адаптира към всяка област на лицето и тялото, е очевидно подобрение в състоянието на белега. Благодарение на icoone, се насърчават обновяването на клетките и производството на колаген и еластинови влакна, и дипълнително се подобрява кръвообращението. Лечението на белези от акне, например, подобрява качеството и еластичността на кожата и насърчава заздравяването. В  резултат постигаме по-гладка, по-еластична и по-здрава кожа. Научните изследвания доказват, че този микромасаж предлага макрорезултати: увеличава се притока на кръв и влакната на съединителната тъкан стават по-гъвкави, и по този начин се насърчава метаболитния обмен, напрежението върху мастната тъкан се намалява, дренажът и кръвообращението се подобряват, а с тях външният вид и качеството на засегнатата от целулит кожа.

Вижте снимките Преди и След процедурите с icoone